30 jan. 2014

Färgkul o byggklossar

På jobbet är vi kreativa på olika vis. Sagan Petter och hans fyra getter är intressant just nu och vi pedagoger hänger på det. Att blanda färger på andra sätt än med flaskfärg är ett expriment med pippetter, glasrör och vattenfärger. Lägger i "färgpuckar" , röd, blå och gul, i varsina plastlådor och fyller med vatten, där de får ligga ett tag och färga av sig. Sen får barnen ta ett rör och en pippett och pröva på att blanda sina nyanser i sitt eget rör och det är otroligt att se barnens miner vid nya färger som blir. Tekniken att använda pippetter, sug upp, trycka ut, är lite svår men 3-4 åringarna klarar det galant efter ca två ggr. 

Bygget med vita förpackningsemballage och små pinnar blev till en em då vi fått ett paket till fsk och dessa vita blev kvar i kartongen. Inget slängs utan att barnen först får pröva lite bygg och konstruktion med sakerna. Ibland tar intresset slut samma dag och ibland hålls det levande flera dagar. 

Regnbågen är gjord av hönsnät och gipsbindor som barnen konstruerat ihop. Målade ränder gjorde vi tillsammans. Hel och halv med en spegel blev intressant. 

Färger, begrepp och konstruktion på alla olika sätt består jobbdagarna av, fantastiskt kul är det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar