6 nov. 2013

Skojskapande på jobb.Måste visa lite från jobbet som vi använder och 
tycker är bra verktyg att jobba med.

LIMPISTOLEN, 
när jag som pedagog sett vad barn kan tillverka med den kan jag absolut inte vara utan den i verksamheten. Den tillsammans med "skrot"saker / grejer som de får använda helt fritt och få pröva, testa, pröva, testa pröva då skapar de till slut ex ett hus med sin familj. 
För barnen måste få försöka många gånger innan de förstår och vågar börja bygga helt egna skapelser utan krav eller saker vi vuxna tänkt. 

De måste få tillgång till material så de får tillverka det som de 
själva vill och blir stolt över.  

Tänk vad barn kan när de får möjlighet med rätt verktyg. Detta hus med sin familj har en snart 4-årigt barn tillverkat av pappkartong, kapsyler, plast och små majsgrejer och LIMPISTOLEN.

   
Expriment med Matolja, vatten, karamellfärg och brustablett (C-vitamin). Blanda ihop de blöta vätskorna och stoppa i brustabletten och de gröna som hamnat på botten stiger igenom matoljan och det liknar en lavalampa. Extra effekt när flaskan står på OH apparaten.

    
En stor tärning med plastfickor att stoppa i egna uppgifter. Barnen får kasta tärningen och alla gör det som hamnar uppåt. Lätt att ändra efter tema / projekt / intresse.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar