31 jan. 2013

Snökoja

Plankor och klätterställningen blev en jättebra koja. Det är bara fantasin som sätter stopp för vad som är en snökoja eller inte. På utestunden är det så bra att få bygga tillsammans, ge och ta, turtagning och samspel, långt och kort, vad passar där och vad passar här, hur gör vi? Begreppstänket tränas och det sociala samspelet tillsammans, respekt för kompisars funderingar och andras tänk får utmaningar till nya begrepp och Aha upplevelser till nästa bygge eller när man ritar. Allt lärande går in i varandra och påverkar nästa tankesteg i utvecklingen. Hur ser vi det? Reflektera kring det? Hur går man vidare?

30 jan. 2013

Snöig dag

Tänk att man kan bli less på snön. 
Själva dagarna med sol är ju underbar men själva mängden 
snö är inget kul. Man får skotta o skotta för att det sen 
ändå ska smälta bort. Vinterdagar med härlig sol 
vill man ju ha kvar, elda lite, grilla korv och åka 
lite madrass det är ju skönt. Vinterpromenader 
är också härligt, röda kinder och få en kopp te efter. 
Nu kan det räcka med snöfall, nu längtar jag till 
dripp dropp från tak och lite blå himmel o värme.

En efter middags promenad i omgivningen hemma.

27 jan. 2013

Carpe beatus / Fånga lyckan

Idag fick jag besked om en kollegas värsta mardröm: hennes son har omkommit i en husbrand. Så fruktansvärt jobbigt besked att få. Hur fort det kan gå, att mista det mest värdefulla i sitt liv som sitt barn. Även om de är stora och bor själv är de dock alltid barnet som man uppfostrat och sett växa upp. Det är såå viktigt att ta vara på stunderna man får tillsammans i livet, man ska vara tacksam att man får njuta och vara med varann.

Helg

Vad det är skönt med helg och ledigt, få pyssla, städa och ta det lite lungt. hade med mig liiite datorjobb med mig hem som jag tänkte hinna med. Det har varit lite kallt faktiskt mellan -13 o -18, och vi tog en promenad på lördag em då solen precis orkade fram. Det blev en prom på ca 7 km. Så skönt. När vi kom hem fixade vi till semlor och det va ju härligt smarrigt.
På kvällen blev det en bastu och filmkväll. Har bokat ett Pushpass på söndagem det blir en bra avslutning på helgen.

24 jan. 2013

Beslut o solsken

Jaha , har igen lånat hem några glasögonbågar för att pröva och vänja in sig. Det är ju en vanesak att ha glasögon och att vänja sig vid att se sig själv med dom på näsan. Det är ju lättare att se nån annan med glasögon än sig själv för de verkar ju passa så bra på alla andra än sig själv. Det blir nog bra , bara man får dem och då fattar hur bra det är för ögonen och att slippa huvudvärken som jag får ibland.








På jobbet idag skapades en stor tavla med silkespapper och tapetklister på genomskinligt papper. När det var klart sattes den fast på fönstret och vilka härliga färger som sken upp.





23 jan. 2013

Vårkänsla

Gick på stan för att ta hem fler glasögonbågar :0) , mmm det finns nog hopp att hitta några faktiskt.

och samtidigt gick vi runt på affärer. Färger, färger överallt. Härligt med lite färg nu mitt i vintern.

Randigt fanns det mycket av, och blommönster av olika slag. Längtar till våren och lite nytt i fönstren.




21 jan. 2013

Snöskulptur med sågen

Sågen fick komma fram idag på em. Att såga i snön det gör barnen såå gärna, det är lättare än i trä, de kan såga länge och känna, jaa , det går ju bra. Av klumparna byggdes en skulptur :0)

20 jan. 2013

18 jan. 2013

Glasögondax

Har en längre tid haft huvudvärk och när jag ska läsa sett lite dubbelt och börjat vilja ha tfn, tidningar o dyl lite längre bort. Jag VET att det behövs glasögon, men har liksom förnekat det. Kan liksom inte se mig själv med glasögon, känns konstigt, ovant och jobbigt. Sex olika bågar fick följa med hem och det finns ett par av dem som känns ok men ändå inte, måste in och pröva några till. Formen känns ok men , nä , jag vet inte. Vill inte, vara beroende av glasögon, fast jag måste, jag vet det. Det blir nog bra när man vant in sig.

17 jan. 2013

Huvva vad kallt

Vissa dagar är det innedagar. - 28 är kallt. Mitt på dagen var det -22 så jobbdagen spenderades inomhus. Nä nu längtas det till lite mildare så det blir bättre att kunna vara ute mera. Våren är välkommen.

16 jan. 2013

Förskoletankar om tema, chef och mentorskap

Jaha Nu säger jag grattis till en kollega som fått förskolechefstjänst. Hon ska dessutom bli det över fsk där jag jobbar + två fsk till. Det känns helt ok faktiskt, jag vet ungefär vad hon vill, men det kan ändras?, Jag vet ungefär vad hon tycker, men det kan ju ändras? Det jag funderar över mer är om denna chef får möjlighet till att vara lite mer på fsk och se hur vi jobbar. Det är inget kul att berätta hur vi gör, det är bra om det syns medan de är där. 

Just nu förberedes utvecklingssamtal till alla barn, jag har elva som ska få sitt. Det är verkligen inte bara, måste låna hem fskdator och se till så att alla får kort i sina mappar som jag sen kan visa föräldrarna och som vi pratar om och går igenom.

Samtidigt med detta ska mentorskapet förberedas så det blir bra och vettigt för den tjejen som jag har börjat med, + att det är en ny tjej som är utexaminerad och behöver en mentor också. Det ska märkas i mer planeringstid isåfall om jag ska ta det också.

Samtidigt ska barngruppen utvecklas och utmanas genom temat: 

KONST, som vi har.

Hur går vi vidare?

Vad vill barnen?

Hur utmanar vi dem?

Vad är deras intresse i detta?

Mmm en del att reflektera över !!

 

VAD ÄR KONST ?

 

 



14 jan. 2013

Former

Oj vad spännande det kan vara med former. Tejpade upp former så barnen kan samla rätt form i rätt grupp. Det var roligt ett tag, kreativt en stund. Men se hur det kan se ut då barnen vill lära sig gruppera, kategorisera, mm



Start

Kollar hur det fungerar

CapVerde